Sole

Denys

Sole

Sole Chardonnay

 0, 75 CL / 13 % alc.

Galben auriu, vagi reflexe verzui, limpiditate bună. Arome florale (romaniță), de fructe (caise, piersici albe, nuci lychee) cu ușoare atingeri de lemn de alun si vanilie. Un vin corpolent, cu arome intense, aciditate bună, mineralitate accentuată, pe fundal de miere, final cu gust placut de pomelo, cu postgust de excepție.
Brînzeturi semitari și tari, brânzeturi cu mucegai extern (Brie, Camembert), salată Caesar, Preparate la cuptor cu sosuri și reducții, ruladă de pui și curcan, pește oceanic (Calcan), crustacee mari (rac, langustină, homar), Tuna steak, plachie de pește, deserturi cu vanilie, piersici, mango, ananas.

55 Lei TVA inclus

Sole

Sole Roze

 0, 75 CL / 13 % alc.

Culoare roz trandafiriu, intensitate medie, cu limpiditate bună. Aromatic se deschide ușor către fructe roșii (cireșe, rodii), petale de trandafir, cu aspecte vegetale. Un vin reconfortant și vioi, cu aciditate bună ce susține o structură bazată de prospețime și eleganță, cu un final ce amintește de merișoare (cranberry).
Sushi, bucătărie asiatică, salate cu pește, roast beef, vițel, curcan, rață, deserturi cu fructe de pădure

55 Lei TVA inclus

Sole

Sole Orange

 0, 75 CL / 12 % alc.

Aciditate medie, aspecte de fructe (mere coapte, pomello) și confiate (caise) , semințe , usor citric, arpagic si final ușor condimentat (piper alb, chives/arpagic). Retronazal se menține structura aromatică de fructe uscate și apare aroma de nuci lychee.
Arome de coajă de portocală uscată, fructe confiate (caise), prajitură de fructe , semințe uscate, pe un fundal de flori de portocal și de tei și ușoare inflexiuni vegetale.
Culoarea galben auriu intens (portocală partial coaptă), limpiditatea mai redusă, cu zone de opacitate (ușoară turbiditate).

Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 7 – 10 °C alaturi de Salată cu pește afumat, pește sărat, bucătarie asiatică cu curry, pastramă de berbec, deserturi cu piersici, caise, mango sau ananas.
Culoarea vinului portocaliu provine din fermentația strugurilor cu tot cu coajă. În loc că scoatem cojile albe din suc după fermentație, așa cum se obișnuiește în cazul obținerii vinului alb, am lăsat sucul și cojile împreună, așa cum am proceda cu un vin roșu. Nu a fost adăugat ferment, ci am lăsat fermenții naturali să fermenteze sucul, amestecând din când în când pentru a extrage aroma, greutatea și culoarea din coji. Vinul a fost presat atunci când fermentația era aproape de sfârșit și i s-a permis să treacă printr-o fermentație malolactică completă. Tot zahărul a fermentat, iar vinul este foarte stabil în mod natural. Procesul neobișnuit de producție are ca rezultat un vin neobișnuit.

40 Lei TVA inclus

Sole