Vinuri

Denys

La Stejari


100% Merlot, gustativ regăsim aceleași straturi de fructe negre, vanilie și condimente dulci, împreună cu aciditatea bună, corp bine definit de taninurile destul de prezente, dar catifelate și de alcoolul bine integrat. Un vin cu un postgust lung, pretabil pentru învechire de minimum 5-7 ani.Arome structurate de fructe negre coapte, cum ar fi murele, afinele si cireșele negre. În planul secund se simt tușele de vanilie aduse de lemnul baricurilor franțuzești și cele de condimente dulci: cuișoare, scorțișoară si cardamom
Roșu purpuriu intens.

Recomandăm servirea vinului la o temperatura de 14 – 16 grade ° C alături de preparate din carne de rață, berbecuț și filet mignon. Brânzeturi maturate, semi-tari de tip Comté sau Gruyere. Tarte sărate și deseturi pe bază de ciocolată neagră și condimente dulci.

Cuve Uberland

Vin Roșu rubiniu închis cu arome de fructe supracoapte se deschid după aerare (cireșe amare, vișine, coacăze și prune ), pe un fundal de stafide și rom “anejo” caraibean, vanilie , cu final de piper.

Cupaj
Merlot, Cabernet Sauvignon

Rosu rubiniu inchis cu intense reflexe violacee, limpiditate buna.  Arome de fructe supracoapte (visine, coacaze si prune) care se deschid dupa aerare,  pe un fundal de vanilie si condimente dulci, cum sunt cuisoarele si scortisoara, cu tuse fine de ceara, tamaie si fum, cu final de piper.  Aciditatea  e ridicata, alcoolul mediu bine integrat, aromele de fructe rosii zemoase (cirese si visine).

Notele afumate si taninii catifelati fac ca acest vin sa aiba un corp atletic si o structura eleganta. Vinul prezinta  un bun potential de invechire.

Asocieri culinare: carne de vanat, steakuri de vita, rata la cuptor sau confit; Branzeturi cu mucegai; Deserturi cu: cirese, mure, coacaze; Mousse de ciocolata neagra

Solo Quinta

Solo Quinta este un vin rar, născut din imaginaţia şi dragostea pentru vin a oenologului Hartley Smithers. Un cupaj neobişnuit, între patru soiuri albe şi un soi roşu vinificat în alb, care se schimbă în fiecare an în funcţie de strugurii care dau cea mai bună performanţă în acel sezon. Cei mai buni dintre cei mai buni struguri se regăsesc aici, în cupajul Solo Quinta. O dovedeşte faptul că a ajuns în listele de vin a câtorva dintre cele mai bune restaurante din lume, încununate cu stele ale Ghidului Michelin (Maze, restaurantele lui Gordon Ramsay), sau o arată Marele Premiu (cel mai bun vin alb sec din concurs) câştigat la Vinalies Internationales 2011, important concurs internaţional de vinuri din Franţa, fiind probabil cea mai importantă distincție acordată unui vin românesc.

Muse

Muse este un vin-concept dezvoltat în două variante de prezentare (Day și Night) care introduc, de la design-ul original al sticlelor și până la expresia vinurilor conținute, tot atâtea inovații pe piața românească destinate exclusivismului, calității și bunului gust. În debutul gamei MUSE vorbim despre două vinuri roze care se remarcă atât prin stilul de vinificație (roze de Provence, caracterizat prin discreția culorii vinului și bogăția aromelor), cât și prin gustul care reflectă destinația de consum. În gama MUSE dorim să oferim tuturor celor care știu să traiască din plin momentele cele mai frumoase ale vieții inspirația venită din libertatea de a simți în mod unic ceea ce toți pot percepe!

Selene

Din struguri de pe cele mai bune parcele de vie de pe dealurile din Recaș, culeși noaptea, pentru a-i ocroti de căldură și pentru a le proteja aroma intensă, a apărut gama SELENE [selen], denumită după întruchiparea Lunii în mitologia greacă. Selene, în completare cu Sole, celebrează acest “savoir vivre” al serilor târzii. La fel cum Sole înseamnă să ne bucurăm de Soare, înseamnă optimism, bucurie, căldură, atitudine şi poftă de viaţă, Selene înseamnă să învingem toridul, să ne bucurăm de răcoarea plăcută și de lumina Lunii, înseamnă pasiune și intensitate.

Sole

Sole este plecăciunea pe care o facem Soarelui, ingredient esențial al vinului. La Recaș, Soarele se surprinde cel mai bine în vinurile albe, luminoase și calde. Când am reușit să surprindem o rază de soare și într-un rose, nu am ezitat să-l așezam alături de vinurile consacrate deja în această gamă – Chardonnay Barrique, Fetească Regală Barrique și Sauvignon Blanc. Sole înseamnă să ne bucurăm de Soare, să învingem frigul, înseamnă optimism, bucurie, caldură, atitudine și poftă de viață. Sau, așa cum am scris chiar pe etichetă (gândurile înscrise acolo aparțin chiar unui om care-și petrece aproape întreaga viață în podgorie): “Sole este esența eterna a vieții bine trăite”

Terre di Marca

Culoare verde, lasand aroma abundenta a fructelor verzi, mar verde si pere,  caracter floral marcat, dar subtil, miere de salcam.Echilibrat si reconfortant. Marul si aromele de lamaie accentueaza prospectimea gurii, terminat cu arome de miere.

Un Prosecco delicat ce spune totul despre nuantele de arome sublime de livezi si de miere. Destul de lung si de echilibrat, cu bule mici la final

Sticla de 750 ml

Conacul Ambrozi

Un vin inca tanar, de culoare rosu purpuriu, dominat de arome de fructe negre cu note de ardei iute, piper verde, fructe rosii uscate si condimente. Gust voluptos de cirese amare si visine, urmate in intensitate de fructe de padure, apoi de inflexiuni de prune uscate, piper si ierburi aromate. Dupa o lunga aerare a vinului apar aromele de lemn si vanilie. Un vin intens si persistent, cu taninuri integrate, postgustul fructat sustinut bine de aciditate si cateva note de lactate ce se pierd repede. Un vin ce poate fi studiat pe parcursul evolutiei sale dar care va ajunge la maturitate incepand cu mijlocul lui 2014.

Subtilitatea acestui vin cu mare potential de invechire este puternic influentata de maturarea timp de 12 luni in baricuri de stejar american de 225 de litri.

Poate fi pastrat in colectie cel putin 10 ani.

Conacul Ambrozi

Un vin auriu cu debut floral de salcam, urmat de arome de fructe supracoapte de pere, gutui si pepene galben, miere, scortisoara si vanilie, cu aciditate foarte buna, corp rotund, echilibrat, catifelat si consistent.

Superbul sortiment a fost creat pentru a cinsti memoria familiei Ambrozy de Seden.

Vinul este obţinut din cei mai buni struguri Sauvignon Blanc culeşi toamna târziu, pentru a contura un buchet elegant, expresiv şi bogat. Gustul dulce al sortimentului poate ţine oricând locul unui desert, iar postgustul lung şi aromat, tipic vinurilor dulci, este de-a dreptul încântător.Vinul are un echilibru deosebit, dat de aciditatea suficient de ridicată cât să armonizeze dulceaţa finală.

Sortimentul se potriveşte foarte bine alături de platouri cu brânzeturi maturate.

Domeniile Recaș

Domeniile Recaș, gama de 5 vinuri, lansată în iunie 2016 cu ocazia aniversării oficiale a 25 de ani împliniți de Cramele Recaș, este prima gamă de vinuri din portofoliul producătorului bănățean care cuprinde în numele sau denumirea regiunii unde iau naștere vinurile favorite ale multor consumatori, români și străini deopotrivă. Pentru a puncta cât mai bine poziționarea geografică a localității Recaș, a terroir-ului și a istoriei viticulturii de pe aceste meleaguri, eticheta gamei de vinuri Domeniile Recaș reprezintă o hartă stilizată a regiunii după un model original cules de pe o litografie a Banatului datând din secolul al XVIII-lea. În premieră pe piața românească de branding, etichetele celor patru vinuri sunt realizate prin procedee tehnice speciale presupunând plasarea elementelor hărții în relief tactil prin tehnica embossarii braille, astfel încat etichetele pot fi recunoscute la raft și de către nevazători. Dopurile sticlelor de vin reprezintă de asemenea o premieră în România, fiind realizate, după patentul Normacorc dintr-un polimer al uleiului de trestie de zahăr, rezultatul garantând lipsa contaminanților specifici dopurilor de plută și o rezistență și elasticitate mai mari în timp.

Regno Recaș

Gama Regno Recaş reprezintă, alături de Domeniile Recaş, omagiul prodcatorului din vestul ţării adus terroir-ului banățean, cu ocazia celor 25 de ani de la înfiinţarea Cramelor Recaş. Gama de vinuri cuprinde 8 etichete, destinate exclusiv sectorului HORECA, majoritatea oferind un sortiment de vin monovarietal. Mesajul transmis vizual de etichete – portretul – este inspirat din tehnica pictorului renascentist Giuseppe Arcimboldo, universal recunoscut datorită figurilor alegorice executate prin combinaţia diferitelor obiecte, plante şi fructe legate metaforic de subiectul reprezentat. În cazul etichetelor Regno Recaş, viziunea pictorului florentin a fost reinterpretată de pictoriţa Vali Irina Ciobanu, artist plastic care a reuşit să transpună în portretele care domină etichetele gamei, personalitatea olfactiv-gustativă a tipicităţii fiecărei categorii. Potretele albe, feminine, speculează registrul floral, citric şi vegetal caracteristic vinurilor albe seci. Cel roze, tot feminin, ilustrează prospeţimea fructelor roşii şi a florilor caracteristice acestui tip de vin, iar cele roşii, androgine, se remarcă printr-o compoziţie mândră şi incitantă, alcatuită din fructe roşii şi negre, condimente şi struguri negri.

Castel Huniade

Gama ”Castel Huniade” este proiectia vie a unei constructii medievale dar si intruchiparea intocmai a castelului omonim construit de domnitorul Iancu de Hunedoara in urma cu mult timp, inspirat dupa profilul domniei sale. Imbinand inspiratia vinificatorilor, cu diferite cutume istorice, totul s-a preschimbat intr-o productie a vinului atent selectata cu o culoare interesanta care va incanta de departe gusturile si inimile romanilor.

Gustul uimeste datorita caracterului sau miezos, plin si corect, integrand perfect un nivel de aciditate pentru consum. La nivel olfactiv, incantarea adusa de aromele proaspete a florilor de cirese, in combinatie cu inflexiunile evidente de petale si magiun de trandafir vor impacta de departe inca de la prima incercare.

Acest vin roze poate fi consumat impreuna cu unele salate, paste cu sos de rosii, diferite sortimente de pizza, dar si cu diferite retete de peste sau carne rosie.

Schwaben wein

Unii oameni numesc acest tip de vin “entry level”, altii ii spun “quality”. Noi, cu reverenta, ii spunem celui mai accesibil vin imbuteliat pe care il producem “Schwaben Wein”, vinul svabilor. Si, sa nu uitam, “simplii” svabi i-au dat lumii pe Faust si pe Einstein, pe Hauff si pe Heidegger, pe Hesse si pe Kepler, pe Daimler si pe Diesel. Acest vin ofera atat de mult, pentru un pret atat de mic. Unii ii spun vin “simplu de inteles”, altii au spus despre svabi ca sunt oameni simpli. Noi credem ca e mai usor de inteles cat de departe a ajuns Cramele Recas atunci cand cel mai “simplu” vin arata ca Schwaben Wein. Vorba svabilor, “trei lucruri fac o casa frumoasa: munca, munca si munca”